Boganmeldelse Kinas to sønner Andrew Lam

Andre Boganmeldelser

Boganmeldelse Kinas to sønner Andrew Lam
Boganmeldelse Kinas to sønner Andrew LamBoganmeldelse Kinas to sønner Andrew Lam

Kinas to sønner forfatter Andrew Lam omhandler Kina 1944, hvor den unge amerikansk løjtnant Davis Parker er sendt til for at kæmpe i mod japanerne. Her forelsker han sig i den smukke britiske journalist Kathrine, men må dog skilles fra hende, da han bliver sendt nordpå for at assistere Mao Zedongs kommunistiske styrker. Her møder han Lin Yuen, en yderst kompetent kinesisk guerillaleder, der ikke ligefrem er begejstret for at møde en amerikaner. Langsomt får de dog opbygget en venskab, baseret på gensidig respekt og utallige gange må de hjælpe hinanden på deres yderst farlige missioner.

Forfatter

Forfatteren Andrew Lam er selv amerikaner med kinesiske rødder. Han bor i Massachusetts sammen med sin kone og deres 4 børn. Han har studeres historie, militærhistorie og amerikansk-asiatiske relationer på Yale og medicin ved University of Pennsylvania. Dette er hans første roman

Min vurdering: Boganmeldelse Kinas to sønner Andrew Lam

Et fantastisk stykke historie er skrevet. Hvad skete da egentligt i Kina lige før Mao fik overtaget magten i Kina? og hvordan var Amerikanerne med til at hjælpe? Kinas to sønner er inspireret af virkelige begvinheder omkring Amerikas indflydelse på Asien igennem deres hjælp til kommunisterne. I juli 1937 invaderede japanske styrker Kinas østlige kystområder og tvang Chiang Kai-sheks hårdt trængte nationalistregering ind i landet til byen Chungking. Fire år senere trådte USA ind i 2. verdenskrig og sendte en håndfuld af udenrigstjenestens officerer til Chungking. Da opdagede de, at nationalisterne tøvede med at tage kampen op imod fjenden, tog de kontakt med en anden gruppe, der i følge forlydender kæmpede mod japanerne fra deres nordlige base i Yenan. Denne gruppe var Chiang Kai-sheks indædte modstandere, nemlig de kinesiske kommunister.

Antal hjerter

Bogen giver et glimrende indblik i, hvordan historiens gang har formet sig. Jeg giver bogen af Andres Lam 5 hjerter ♥♥♥♥♥,  for at være en fremragende historisk fortælling.  Bogen fordømmer ingen, men giver et råt billedet af hvad det vil sige at kæmpe i en krig og for at give en forklaring på hvordan verdensbilledet har set ud fra kommunisternes synspunkt. Det er tydeligt at forfatteren ved hvad han skriver om, og kender til begivenhedernes gang. En bog som udmærket kan bruges til at bliver klogere på den kinesiske historie. Jeg ser frem til flere bøger fra samme forfatter.

Alt i alt bogen som kan give dit et glimrende indblik i Kina før Mao

Fakta
Forfatter: Andrew Lam
Sideantal:
Udgivelsesår:
Forlag:

Andre Boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*