Boganmeldelse Fortæl mig hvem jeg er Julia Navarro

Boganmeldelse Fortæl mig hvem jeg er Julia Navarro
Boganmeldelse Fortæl mig hvem jeg er Julia Navarro

Boganmeldelse Fortæl mig hvem jeg er Julia Navarro

Fortæl mig hvem jeg er forfatter Julia Navarro: Guillermo, en ung arbejdsløs journalist, bliver af familien bedt om at efterforske og beskrive sin oldemors liv. Familien ved kun at hun som ganske ung forlod sit barn og mand kort for at den spanske borgerkrig brød ud. Hun ønsker de at få en viden om hendes liv.

Guillermo påtager sig modvilligt opgaven, men må sande at efterhånden som hans kendskab til Olde moderens liv bliver større, bliver hans nysgerrighed også vagt. Fortællingen bringer Guillermo til b.la. Barcelona, Paris, Buenos Aires, London, Moskva, Berlin, Tel Aviv og Cairo.

Hendes liv tilbringes i begivenhedernes centrum. Hun oplever den spanske borgerkrig på tæt hold, bliver en del af kommunismen i Rusland, oplever London under krigen, ser et Berlin på nærmeste hold styret af Hitler. Bliver forelsket i Buenos Aires. Hendes liv udspiller sig i centrum for mange historiske begivenheder. En fængslende historisk roman.

Min vurdering: Boganmeldelse Fortæl mig hvem jeg er Julia Navarro

En vidunderlig roman som beskriver forskellige historiske begivenheder på den mest interessante og spændende måde. Forfatteren har virkelig gjort noget ud af sin research. Hun beskriver de historiske begivenheder som den spanske borgerkrig, Stalins Rusland på en yderst faktuel og beskrivende måde. Så kender du ikke den europæiske historie eller er der begivenheder du ikke helt har fået på plads, så giver bogen dig her et fremragende indblik i Europa igennem den 20. århundrede.
Da jeg læste bogen havde jeg hele tiden lyst til at vide mere og mere. Hver en side skulle vendes og det er jo en bog på over 900 sider, så der var noget at gå i krig med. Enhver begivenhed i bogen fører videre til den næste. Hendes liv er alt andet end almindeligt.  Det er selvfølgelig urealistisk at lige netop hun skulle befinde sig i centrum for alverdens begivenheder, men kan man se bort fra det faktum og det faktum at hun hele tiden bliver beskrevet som en kvinde med et skrøbeligt og smukt udseende, så er bogen fantastisk.

Alt i alt:

En bog du skal læse hvis du er til historiske romaner.

Julia Navarro, født i Madrid, er journalist og forfatter. Hun har tidligere udgivet 3 romaner, er oversat til 25 sprog og har solgt over 2,5 millioner bøger. Alene i hjemlandet Spanien har hun med Fortæl mig hvem jer er solgt over 200.000 eksemplarer.

På Wikipedia kan du på engelsk læse mere om hvem Julia Navarro er.Andre boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*