Boganmeldelse Forårsmåne Bette Bao Lord

Andre Boganmeldelser

Boganmeldelse Forårsmåne Bette Bao Lord
Boganmeldelse Forårsmåne Bette Bao LordBoganmeldelse Forårsmåne Bette Bao Lord

Forårsmåne forfatter Bette Bao Lord: En Roman af en sjælden skønhed, der på en gang spænder over og fastholder tiden fra tiden fra det ældgamle Kina med de fine traditioner til de voldsomme omvæltninger under den lange revolution - til Kina den begyndende verdensmagt.

Det begynder i år 1892 i Huset Changs forgård, hvor den ni årige Forårsmånens slavepige tager en frygtelig hævn over familien Chang. Det slutter i begyndelsen af 1970 erne, hvor fem generationer samles ved familiegraven for at udføre de ceremonier, der i årtusinder har kædet Kinas fortid sammen med nutiden . og også fremtiden.

I dette spand af år er familien blevet spredt for alle vinde over kontinenter, og skæbnen fører dem af forskellige veje og til nye udfordringer, sæder og skikke.

Men i centrum står Forårsmåne, bogens helt dominerende og fortryllende hovedperson og gennem hende føres vi ind i den kinesiske livsstil og filosofi, ind i Kinas mystiske, hemmelighedsfulde og lukkede verden - en verden der for evigt er forsvundet, men som dog lever i folks hjerter.

Min vurdering: Boganmeldelse Forårsmåne Bette Bao Lord

Bogen giver på en forunderlig måde et indblik i ældre tids kinesisk historie. Hvor traditioner bliver fulgt til punkt og prikke og hvordan hver medlem af familien har sin plads. Bogen giver samtidig et glimrende indblik i den kinesiske historie og fortæller om den forandring Kina har været igennem.
Bette Bao Lord blev født i Shanghai i 1938. I 1946 kom hun til USA sammen med en ældre søster, moderen og faderen. En yngre søster blev tilbage hos noget familie.

Det lykkelige møde med den familie hun aldrig tidligere havde set, lagde kimen til Forårsmåne. Samtaler, notater og erindringer er blevet til en lidenskabelig og spændings fyldt beretning - et uforglemmeligt dokument over en svunden tid.

Forårsmåne af Bette Bao Lord er en underholdende bog. En bog som jeg sagtens kan anbefale, hvis du kan lide at læse historiske fortællinger.Andre boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*