Boganmeldelse Dronningen af Saba og Kong Salomon Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Andre Boganmeldelser

Boganmeldelse Dronningen af Saba og Kong Salomon Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Boganmeldelse Dronningen af Saba og Kong Salomon Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Boganmeldelse Dronningen af Saba og Kong Salomon Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Dronningen af Saba og Kong Salomon forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen. To figurer (Saba og Salomon) der hver især prægede verden for tretusinde år siden. Navnene er også kendt fra biblen, koranen og i det etiopiske epos Kebra Nagast.

Den unge kvinde Mekeda (senere Dronning af Saba) er jæger og bor i en landsby i det sebeanske rige. Hun rejser fra landsbyen for at finde sin far Mosi. En far hun aldrig har kendt, kun hørt om. Ad kringlede veje bliver hun optaget i Kongens af Sabas råd.

I Israel overtager den unge Salomon tronen efter sin far. Han er nu ikke længere et barn, men må bevise han har evnen til at lede landet.

Mekeda rejser til Israel for at sikre hendes riges velstand. Snart møder hun den unge Kong Salomon. I hans harem er kvinder fra mange egne og snart drømmer han om også at gifte sig med den magtfulde kvinde fra Saba. Så enkelt er der dog ikke noget der er - hun er en kvinde med egne holdninger og meninger. Hun er kort sagt en stærk kvinde der kender sit værd i en mandsdomineret verden.

Min vurdering: Boganmeldelse Dronningen af Saba og Kong Salomon Anne Lise Marstrand-Jørgensen

En virkelig fantastisk bog og yderst velskrevet. Jeg synes det var et eventyr af rang. En bog der fængslede mig fra først til sidst. En bog der gør myter, eventyr og den bibelske fortælling til en fremravende roman. En roman hvor problemstillingerne stadig er aktuelle den dag idag. Mange følelser i bogen er levendegjort i form af henvisninger til dyr, men det gør bestemt ikke bogen ringere - tværtimod.

Jeg vil dog hælde til den mening at det mere er en bog for kvinder end for mænd - men hvem ved måske også mænd kan lide et godt eventyr.

Dronningen af Saba og Kong Salomon af Anne Lise Marstrand-Jørgensen er samtidig kendetegnet ved at gennemarbejdet og have en god research bag sig.

Du kan læse Berlingske Tidendes anmeldelse af bogen her.

Alt i alt en rigtig eventyr bog og en bog jeg gerne anbefaler dig at læse.

Andre boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*