Boganmeldelse Den lukkede bog Jette Kaarsbøl

Andre Boganmeldelser

Boganmeldelse Den lukkede bog Jette Kaarsbøl
Boganmeldelse Den lukkede bog Jette Kaarsbøl

Boganmeldelse Den lukkede bog Jette Kaarsbøl

Den lukkede bog forfatter Jette Kaarsbøl omhandler Frederikke der som gammel tilbage på sit liv og ægteskab med Frederik. Hun er opvokset i 1800 tallets borgerlige miljø - hvor forældrene vælger den kommende ægtemand. Frederikke gør dog oprør mod forældrene og vælger den charmerende Frederik. Ægteskabet bliver dog alt andet end hvad Frederikke forventede. Frederik har ingen interesse for Frederikke som kvinde, men ser mere på ægteskabet som en formsag. Han har nemlig helt andre interesser - en mandlig læge som flytter ind i deres lejlighed. Frederikke er dybt ulykkelig over det mislykkes ægteskab, samtidig prøver hun dog at holde på de former som 1800 - tallets normer byder.

Min vurdering: Boganmeldelse Den lukkede bog Jette Kaarsbøl

Sprogligt er det en yderst læseværdig bog og handlingen er også yderst fremravende. Som læser får man en fornemmelse af at være tilstede til handlingen. Alting er beskrevet så indlevende at du føler du er tilstede i handlingen. Samtidig en bog hvor hårdt det faktisk er at skulle holde på normerne, i et samfund der forventer det perfekte.Frederikke har i sin naivitet og det samfund hun er omgivet af ikke andre muligheder og hendes liv bræger præg af at hun gør hvad der forventes af hende. Gad vide hvor mange mennesker der igennem tiderne har levet et sådan liv og som stadig gør det?

Antal hjerter

6 hjerter ♥♥♥♥♥♥ - Fordi jeg bare synes bogen er fantastisk.

Alt i alt

en bog som er givende og spændende - og som giver et glimrende indblik i livet i 1800 tallet.

Forfatteren fik prisen de gyldne Laurbær for bogen, for øvrigt første gang prisen er givet til en debutant. Hun har senere skrevet flere bøger, men de har ikke været så omtalte som denne.

Du kan læse mere om Jette Kaarsbøl på forfatterviden

Forfatter: Jette A Kaarsbøl
Udgivelsesår:
Sideantal:
Forlag:Andre boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*