Boganmeldelse De fordømte legion Sven Hazel

Andre Boganmeldelser

Boganmeldelse De fordømte legion Sven Hazel
Boganmeldelse De fordømte legion Sven HazelBoganmeldelse De fordømte legion Sven Hazel

De fordømte legion forfatter Sven Hazel omhandler anden verdenskrig. Manglen på mandskab får Hitler til at udnytte enhver mulighed for at indkalde til krigstjeneste. Kriminelle, politiske fanger og desertører bliver benådet og kommanderet i krig. De havner alle i en straffebataljon og bliver tildelt de værste opgaver. Kadaverdisciplinen er rå. Mindst 20 gange om dagen bliver de under forbandelser og prøjsisk eksercits mindet om, at de tilhører et strafferegiment og skal blive verdens bedste soldater. Det 27. panserregiment bliver tvunget til at udkæmpe en krig som ingen af dem tror på.

Forfatteren:

Sven Hazel blev sendt til en straffebataljon som menig soldat i den tyske krigsmagt. Nærgående og med brutal realisme skildrer han krigens grusomheder, nazisterne forbrydelser og soldaterne kyniske og grovkornede humor. Med et salg på mere end 50 millioner eksemplarer er dette verdens mest solgte krigsbog

Min vurdering: Boganmeldelse De fordømte legion Sven Hazel

Herlig og fuldstændig overvældende bog. Da jeg læste den, sad jeg og tænkte "ja, det er vel sådan krig er - skørt, ligegyldigt og fuldstændigt ulækkert". Forfatteren tager os først med til fortællingen om den koncentrationslejr, hvortil han var dømt til straf. PÅ en sirlig måde, forklarer han om alle de ulækre ting som en koncentrationslejr rummer. Læseren får det hele serveret råt for usødt - og som læser må man knibe sig i armen og tænke "Hvor kommer alt den ondskabsfuldhed dog fra". Sven Hazel får i bogen oplevelserne beskrevet på en yderst indlevelsesrig måde.

Senere kommer han til en tysk straffelejr, hvor rædslerne blot fortsætter. Sammen med andre straffefanger bliver han kommanderet ud i krigen. En krig der er så absurt at man som læser ikke ved om man skal grine eller græde over forestillingen. Hadet til SS officererne er så stort, at der til tider bliver tyet til selvtægt, andre gange bliver der laver "pagter" med de menige russiske soldater om ikke at skyde på hinanden, mænd bliver nedslagter på de mest brutale måder osv. Læs bogen og lav din egen vurdering om hvad du synes om krig.

Antal hjerter

Jeg har giver bogen 6 hjerter ♥♥♥♥♥♥, for at være en bog der går lige i hjertet.

Alt i alt

En bog om hvor absurt krig også kan være - Læs den og få en oplevelse

Fakta
Forfatter: Sven Hazel
Sideantal:
Udgivelsesår:
Forlag

Andre boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*