Boganmeldelse Afhopperen Robert Dam

Andre Boganmeldelser

Boganmeldelse Afhopperen Robert Dam
Boganmeldelse Afhopperen Robert Dam
Boganmeldelse af Afhopperen Robert Dam

Her er historien om Robert Dam, der brugte 20 år af sit liv i Scientology. Hans vej ind i Scientology er en personlighedstest fra en smilende dame på Vesterbrogade. En test leder til flere og langsomt bliver han mere og mere opslugt af bevægelsen. Han stiger hurtigt i graderne og føler sig ovenpå. På vej op bliver hans liv mere og mere indviklet i Scientology. Han får nære venskaber, møder sin kone Tina og langsomt bliver hele bevægelsen hans liv. Han stiger i grader og bliver trykker for de europæiske medlemsblade.

Efterhånden som medlemstallene i Europa daler skal der findes en syndebuk. Her møder han en kynisk og hård ledelse, der har lovet ham frelse. Han tager til USA for at prøve at redde trådene ud, men må sande han bliver nød til at tilstå ting han intet kendskab har til. Langsomt vender han sig imod organisationen, bliver mere tvivlende velvidende at det kan koste ham hans kone Tina, de to døtre, alle de nærmeste venner og jobbet. Tvivlen bliver dog større og større.
Bogen indeholder samtidig den utrolige historie om Scientlogy og grundlæggeren L. Ron Hubbard - fra den spæde start i science fiction miljøets USA i 1950érne, over de dramatiske år på evig flugt fra skattemyndighederne til Hubbards mystiske død på en øde ranch i 1986.

Min vurdering: Boganmeldelse af Afhopperen Robert Dam

En spændende bog, som giver et godt indblik i Scientology. Et indblik i hvad der foregår bag linierne og hvordan det lykkes en bevægelse at opsluge en person. Bogen synes jeg er specielt intressant fordi den fortælles af en person som har været medlem i lang tid, som har set hvad der foregår. Den er samtidig en interessant beretning om tilblivelsen af Scientology og på grundlag bevægelsen bliver lagt.

Andre boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*