Boganmeldelse af Hvor rosen mister sin pragt Andrew Taylor

Andre Boganmeldelser
Hvor rosen mister sin pragt Andrew Taylor

En lun aften mellem endnu et forår og endnu en sommer hører man for sidste gang Mattie Harris latter. Kort tid efter skyller hendes lig i land i Lydmouth. Mattie kunne ikke svømme. Faldt hun i vandet eller er hun selv hoppet i?
Mattie var servitrice og ikke særlig indflydelsesrig. Så hvorfor har nogle af byens bedste borgere så travlt med at udbasunere, at hendes død skyldes et uheld. Rygter begynder at versere, og i dets kølvand endnu et dødsfald.
Mens frygten holder byen i et jerngreb, kan journalisten Jill Francis og kriminalassistent Thornhill ikke holde sig på afstand af hinanden og undgå de bittersøde konsekvenser af deres gensidige følelser. Men flere hemmeligheder ligger begravet. De levende har deres hemmeligheder, ligesom de døde.

Min vurdering af Hvor rosen mister sin pragt Andrew Taylor

Lydmouth serien er et fint eksempel på den traditionelle engelske detektiv roman. Taylor er en god stilist og en god fortæller og han har en fin evne til menneskelig indlevelse. Hans portrætter af Lydmouth er et smukt og detaljeret tidsbilledet af et Storbritannien, som krigen har revet ud af den vante gænge, uden at efterkrigstidens modernisering af samfundet for alvor har sat ind.

En bog og serie som jeg virkelig vil anbefale dig at læse, hvis du gerne vil en let krimi som samtidig er underholdende. Du keder dig ikke og personerne vil tale levende til dig. Intet er som du tror, men alligevel er tingene lige præcis som de skal være. Hver en person og deres karakteristika vil du finde underholdende og levende. Nogle af personerne går igen fra bog til bog i serien, men alligevel kan hver bog godt læses selvstændigt. Så nyd bogen eller serien og lad dig underholde.

Alt i alt en fantastisk bog.

Andre boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*