Boganmeldelse af Glaspaladset Amitav Ghosh

Andre Boganmeldelser

Boganmeldelse af Glaspaladset Amitav Ghosh
Boganmeldelse af Glaspaladset Amitav Ghosh
Boganmeldelse af Glaspaladset Amitav Ghosh

Rajkumar som er fra Indien og samtidig forældreløs, er kun en lille dreng, da de britiske styrker i slutningen af 1800 tallet tvinger Kongen og Dronningen af Burma i Eksil i Indien.

Den kortvarige konflikt mellem Burma og de britiske styrker vender op og ned på Rajkumars liv og skæbne. Hans liv som arbejdsdreng på markedspladsen i det centrale Mandalay bliver med et tilintetgjort. Rajkumaj er derfor nød til at starte på en frisk.
Skæbnen fører ham dybt ind i skovenen i det indre Burma, hvor ham med hjælp fra en omrejsende købmand og mentor, skaber sig en formue på handel med teaktræ.

Men hans tanker er hele tiden ved Dolly, pigen han flygtigt mødte under urolighederne i Mandalay. Dolly var barnetjener ved der burmesiske hof og fulgte kongeparret i eksil i Indien. som voksen og yderst velhavende drager Rajkumar afsted for at finde i den indiske kystby Ratnagiri.

Boganmeldelse af Glaspaladset Amitav Ghosh

En storslået beretning som bliver fortalt igennem 3 generationer. Alle med tråde til Dolly og Rajkumars sammenflettede skæbne. Vil du vide mere eller er nysgerrig på Burmas historie, så er dette romanen du skal læse.

De historiske begivenheder er korrekte, men personerne er selvfølgelig fiktion. Mange interessante temaer bliver bragt i spil. Bl.a. er et af de overordnede temaer - det britiske herredømme. Er det godt eller skidt? Alt efter med hvilke øjne man ser, er der holdninger og meninger.

Det jeg godt kan lide ved bogen er at intet er sort eller hvidt. Alt er en reflektion og et spejlbilledet af den person som er i centrum ved begivenhedernes gang. Mange lader sig også fange af tidens strømning, og bevæger sig i den retning som vinden blæser.

Alt opleves og fortælles uden der bliver dømt eller lavet en konklusion.

Så er du til historiske romaner med et rigt indhold, er dette bogen for dig. Burma og dets sammenflettede historie med Indien er bare spændende læsning. Jeg fik ved at læse bogen en masse spændende viden og information om Burma, som jeg ikke viste i forvejen og som jeg nu er glad for ikke at være foruden.

Andre boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*