Boganmeldelse af Dødeligt dårskab af Andrew Taylor

Andre Boganmeldelser

Dødeligt dårskab af Andrew Taylor
Dødeligt dårskab af Andrew Taylor
Boganmeldelse af Dødeligt dårskab af Andrew Taylor

Lydmouth er en ældgammel markedsby på grænsen mellem England og Wales, en pittoresk idyl med slotsruin og et væld af historiske bygningen. Vi befinder os i det første tiår efter 2 verdenskrig, hvor man i England gerne vil skue begge veje: tilbage mod den trygge storhedstid og fremad mod moderne udvikling, der både medfører højere velstand, men også mere vold.

Den nye sognepræst i Lydmouth hedder Alec Sutton, og han er mildt sagt upopulær. Nogle af sognebørnene bryder sig ikke om hans religiøse lærer, andre er rasende, fordi han nægter at sælge alterkalken, kirkens mest værdifulde ejendom, så der kan blive råd til de mest presserende reparationer.

Der er ikke langt til mordanklager mod præsten, da man finder en ældre, enlig kvinde banket ihjel i kirken. Samtidig er den værdifulde alterkalk på mystisk vis forsvundet. Anonyme breve og rygter florerer og atmosfæren er efterhånden utålelig giftig, da Jill Francis – byens unge, nye journalist – beslutter sig for at gå ind i sagen. Snart er hun dybt involveret i Alec Suttons anliggende, og trods den gnistrende modvilje imellem hende og kriminalassistent Thornhill kan hun ikke ignorere sine instrinkter.

Min vurdering af Dødeligt dårskab af Andrew Taylor

Endnu en dejlig krimi af Andrew Taylor. Dødeligt dårskab følger endnu engang Jill Francis og Richard Thornhill og deres vej i opklaringen af 2 forskellige mord i Lydmouth. Samtidig er altertavlen blevet stjålet og byen er i oprør. Læseren møder i denne bog nogle af byens gamle familier – familier der har boet i Lydmouth i generationer.
Jeg vil virkelig anbefale dig at læse bogen – hvis du kan lide denne form for krimier. Bogen er på den ene side en fortælling om mord, kriminalbetjente mv. – men er samtidig også en fortælling om det gamle England, tider der forandrer sig, skæbner som der åbnes op for, almindelige mennesker der bliver rodet ind i ting, langt fra hvad de havde forventet.

Andre boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*