Boganmeldelse af Verden er stadig ny af Rasmus Tantholdt

Antal hjerter
Før jeg overhovedet skriver noget andet, så vil jeg lægge ud med at give bogen 6 hjerter ♥♥♥♥♥♥. Det er en bog som giver et fantastisk indblik i de kriser verden står over for i dag. Vi (læseren) følger hans karriere og gøren og færten lige fra Tripoli, Irak, Syrien til Pakistan og Afghanistan. Læseren får et indblik i de tanker korrespondenten gør sig ved at sende live indslag fra verdens brandpunkter. Vi får et indblik i de krige som foregår, deres virkning på befolkningen og ofte en fyldestgørende forklaring på hvad der ligger bag. Læseren bliver ført ind i det dybeste mørke, hvor liv og død bliver et.  Han rejser til steder, hvor ingen andre ønsker at være, ser ting som vi andre helst vil undgå. Eksempelvis rejser han til Kobane i Syrien imens krigen med Islamisk Stat er på sit højeste. Han rapporterer fra den almindelige befolknings dagliglig. Alt dette for at vi hjemme i stuen kan blive opdateret med de seneste nyheder fra verdens brændpunkter.

Noget af det jeg bed allermest mærke i, var hans beskrivelse af dagligdagen. Uanset hvor hårdt krigen raser ikke langt væk eller hvor mange bomber der falder, så er dagligdagen for mange mennesker en måde at overleve på. Han beskriver det almindelige menneskes syn på de ekstremt modbydelige og umenneskelige ting der sker omkring dem.

Min vurdering
En bog jeg virkelig vil anbefale andre at læse, for som læder får du et førstehåndsindtryk af verdens begivenhederne. Der bliver ikke lagt fingre imellem, samtidig bliver der heller ikke taget stilling til  hvad der er rigtig og hvad der er forkert, eller hvad du om læser skal mene.

Læseren får samtidig et mindre indblik i hand private forhold og opvækst. Hvad der har formet Rasmus Tantholdt som person.

Bogen omhandler
Fra Tripoli til Kabul, fra Kobane til Bagdad, siden 2003 har Rasmus Tantholdt som korrespondent for TV2 kompromisløst flyttet sig hen til begivenhedernes centrum – han er rejst ind, når alle andre er rejst ud. Undervejs har han sendt historier hjem om Boko Haram, Al-Qaeda, Taleban og Islamisk Stat, om landkrige og luftkrige, om soldaterliv og flygtningelejre, om revolutioner og terrorisme og om oversvømmelser, udbrud af Ebola og orkaner.

Alt i alt
En bog som virkelig giver en gribende beskrivelse af livet som krigs korrespondent – og som samtidig giver en fantastisk forståelse og indblik i de begivenheder som hver dag bliver skildret i nyhederne

Fakta
Forfatter: Rasmus Tantholdt
Sideantal:
Udgivelses år:
Forlag:

Andre boganmeldelser
Skønlitteratur
Kogebøger
Julebøger
Biografier
Do It Yourself Bøger
Krimi

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*