Kort tid af Morten Grunwald

Boganmeldelse: Her er bogen hvor Morten Grunwald ser tilbage på sit liv. Bogen tager sin begyndelse i hans barndom med en tysk far og en dansk mor. En del af hans barndom udspiller sig under krigen, hvor det bestemt ikke er populært at være af tysk afstamning. Senere giver han et billed af sin skolegang, hvor hvor det hverken var lektier eller kammeraterne der trak, men derimod lysten til at stå på scenen. Han prøver forskellige erhverv før han endelig tager springet og bliver skuespiller.

Bogen omhandler også Morten Grunwalds elevtid, og de mange år, han har arbejdet som skuespiller i dansk teater og film og siden som instruktør og teaterchef på Bristol Teatret, Betty Nansen Teatret og Østre Gasværk. Han fortæller om tiden med Olsen Banden, mødet med hans kone og de mennesker der har haft en betydning i hans liv.

Min vurdering En kort tid af Morten Grunwald: En bog for dig der godt kan lide at læse om danske skuespillere. Morten Grunwald er en vi alle kender, bla for hans rolle i Olsen Banden filmene. Hans bog er ganske glimrende skrevet og givet et indblik i et spændende liv fyldt med teater og skuespil.

Bogen er skrevet i samarbejde med Samuel Rachlin. De indledte deres samarbejde og venskab i 1975, da Samuel Rachlin oversatte Anton Tjekhovs Mågen for Bristol Teatret. Senere fulgte oversættelsen af Tjekhovs Kirsebærhaven til Betty Nansens Teatret i 1981.

Andre boganmeldelser
Skønlitteratur
Kogebøger
Julebøger
Biografier
Do It Yourself Bøger
Krimi
Faglitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*