Boganmeldelse af Folkets Skønhed af Merete Pryds Helle

Beskrivelse Bogen følger Maries barndom og hendes opvækst på Langeland. Familien er fattig og den rummer ikke meget håb for fremtiden. Hjemmet er præget af vold og misbrug - noget som også følger hende senere i livet. Incest er også en del af hverdag og der er i det hele taget ikke mange der har meget at give til hinanden. Før hendes konfirmation kommet hun i huset hos en kvind, som tager sig af unge kvinder som er kommet galt afsted.

Elektrikerlærlingen Otto kommer med drømmene til Marie og snart gifter de sig og flytter til København. Materielt set får de det godt. Otto
får en uddannelse som ingeniør og Marie bliver hjemmegående, som det er normalt for den tids kvinder. Men bag overfladen lurer Ottos temperament. Samtidig har Marie svært ved at falde til de københavnske forstæder. Otto har på et tidspunkt fødselsdag og pludselig bliver alt sat på en spids.

Folkets Skønhed er forøvrigt et billeder der har sin helt egen historie. Et billedet som faderen en dag bringer med sig hjem og som spiller en helt central rolle i bogen.

Min vurdering  En rigtig god bog om det fattige lolland i 1930érne. Læseren kommer ind bag facaden på de fattige bønder og vi oplever et stort galleri af forskellige menneske typer. De fattiges vilkår bliver på fornemmeske vis beskrevet.

Antal hjerter 6 hjerter ♥♥♥♥♥♥ fordi bogen præsenterer et stykke Danmarks historie, der er værd at læse.

Alt i alt en bog der tager læseren tilbage i tiden og som fortæller hvordan livet i Danmark for mange har formet sig for ca. 100 år siden. Bogen er forøvrigt en slægtskrønike baseret på forfatterens egen familiehistorie. En bog jeg vil anbefale dig at læse, hvis du gerne vil have lidt mere danmarkshistorie under huden. Den virker både saglig og oprindelig.

Forfatter: Merete Pryds Helle
Udgivelsesår:2016
Sideantal: 429
Forlag:Lindhardt og Ringhaf

Andre boganmeldelser
Skønlitteratur
Kogebøger
Julebøger
Biografier
Do It Yourself Bøger
Krimi

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*