Boganmeldelse af Calcutte Nætter af Rebecca Ryman

Beskrivelse
Fifty Shades og Grey og så dog alligevel slet ikke. Hovedpersonen Olivia er en stærk kvinde, som gør alt hvad der falder hende ind. Hun har ingen planer om at følge normerne som englænderne har sat op. Hun møder manden Jai og bliver for føste gang forelsket. Umiddelbart ser forelskelsen ud til at være gengældt. Men er den nu også det når det kommer til stykket?

Bagerst på bogen står der: Olivia har aldrig mødt en mand som Jai. Hun er netop ankommet fra Amerika til Indien i 1848, hvor englændernes koloniherredømme blomstrer. Og han fascinerer hende, fordi hun ikke har de samme fordomme som de fstboende englændere, men er helt fordomsfri. men Jai er en vanskelig mand at forstå.. Han er halvkaste, halvt engelsk og halvt indisk, me sympatiserer med englænderne og ders ulmende oprør. Og han sætter sine egne hævnplaner højer end sine følelser for Olivia.

Min vurdering En god bog, hvis du kan lide det romatiske, der alligel ikke er alt for romantisk, men som også er spændende og dramatisk. Du får også med bogen et indblik i de indiske forhold under det britiske koloniherredømme - og alt er ikke så lykkeligt som det umiddelbar kunne se ud til at være.

Alt i alt En romantisk bog, som også rummer spænding og dramatik

Rebacca Ryman er et psydonym som forfatteren har valgt at dække sig bag, fordi hun selv er født og opvokset og stadig bor i Indien. Hendes roman er så hensynløs ærlig og så lidenskabelig fortalt, at hun har følt det nødvendigt at skjule sin sande identitet for at beskytte sigselv og sin familie, der har levet i Indien siden 1800 tallet.

Andre boganmeldelser
Skønlitteratur
Kogebøger
Julebøger
Biografier
Do It Yourself Bøger
Krimi
Faglitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*